Test: Logitech Z-906 5.1 sistem zvučnika

Izaberite željenu stranu:

 1. Početna strana
 2. Dizajn i konekcije
 3. Kvalitet zvuka

Retko imamo priliku da vam prikažemo kompjuterske zvučnike na našem sajtu, ali igrom slučaja došli smo u posed novog i već jako popularnog Logitech Z-906 5.1 sistema. Da li vam je bitan kvalitet zvuka u vašoj multimedijalnoj postavci? Da li volite da gledate HD filmove sa 5.1 efektima? Da li volite da pojačate zvuk u igrama i unesete se kako audio, tako i vizualno u radnju igre? Logitech Z-906 5.1 sistem vam pruža kristalan kvalitet zvuka u svim pomenutim situacijama. Poseduje THX sertifikaciju zvuka, pružajući visok nivo detalja zvuka, poseduje digitalne i analogne ulaze i veoma elegenantan dizajn. Zainteresovani? Pročitajte više u nastavku.


Dragoljub Radovanović

Logitech Z-906 5.1 sistem zvučnika

Zamislite sledeću situaciju- kupili ste računar sa odličnim komponentama za gejming, imate monitor visokog kvaliteta, imate dobre periferije, mislite da vam je iskustvo kompletno, ali onda na vašem stolu ugledate jeftini 2.1 sistem. Nekako kvari utisak, zar ne? U tom trenutku u glavi vam je slika koliko je dobro bilo iskustvo pri gledanju HD filma prošle nedelje kod vašeg komšije koji poseduje 5.1 surround sistem. Opet vraćate pogled na vaš stereo sistem, prisećate se neubedljivog zvuka koji pruža i nepotpunog doživljaja u filmovima u igrama - to je kap koja je prelila čašu - "Nek ide život, kupujem 5.1 sistem zvučnika" . Sada kad ste prelomili - ostaje pitanje koji 5.1 sistem vam može doneti to potpuno zvučno iskustvo?

Pretraga počinje i shvatate da postoji veći broj 5.1 kompjuterskih sistema raznih proizvođača, čiji se spektar cena kreće od jako povoljnih, pa sve do onih malo skupljih i kvalitetnijih. Ne želite da rizikujete ovoga puta, a već neko vreme u slamarici imate preko 300 evra koje vas svrbe da ih na nešto potrošite. Ako ste se prepoznali u ovoj situaciji, onda vam možemo reći da je vašoj potrazi došao kraj- Logitech-ov Z-906 5.1 sistem je prava stvar za vas.
Možda ste i dalje skeptični po pitanju cene? Zašto ovaj sistem košta preko 300 evra - da li opravdava svoju cenu u odnosu na kvalitet zvuka koji pruža? Ukratko - da. Da li možete proći jeftinije, a dobiti približan kvalitet zvuka koji ovaj sistem nudi? Ne baš. Ako vas naše reči nisu potpuno ubedile, proćićemo zajedno kroz njegove mogućnosti i nešto kasnije u tekstu vam preneti naše utiske o kvalitetu zvuka. Pre svega pogledajmo šta to ovaj 5.1 sistem ima da vam ponudi, tačnije šta je navedeno na sajtu proizvođača.

Pre svega - THX sertifikacija. THX je audio/video standard koji zahteva striktne performanse od uređaja. Šta to zapravo znači? To znači da uređaj mora da prođe rigorozan proces sertifikacije, koji uključuje razne testove, pre nego što bude bilo odlučeno da li su performanse uređaja dovoljno dobre da on nosio THX logo na sebi. Logitech Z-906 je prošao te testove, nivo performansi je zadovoljen i njemu je dozvoljeno da nosi THX logo i uručena mu je sertifikacija. Ovim se jednostavno govori da je kvalitet zvuka osiguran na ovim zvučnicima.500w RMS snage - RMS označava maksimalnu snagu koju sistem može da isporuči

Digitalno dekodiranje - Digitalno dekodiranje osigurava da čujete svaki detalj zvuka, bilo u filmovima ili igrama

Digitalni i analagni ulazi - Dozvoljavaju sistemu da se na njega prikači do šest različitih audio izvora, na primer vaš HDTV, Blu-ray ili DVD player, DVR, Xbox 360, Playstation 3, Wii, iPod, PC ili nešto drugo.

Pregledna centralna jedinica - daje vam potpunu kontrolu nad pojačavanjem i smanjivanjem zvuka, prebacivanjem izvora, uključivanju i isključivanju sistema. itd...

Bežični daljinski - Veoma prost mali daljinac koji vrši svoj posao sa osnovnim kontrolama.

Subwoofer jačine 165w sa izlazom vazduha sa strane - daje vam jako dobro iskustvo basa u filmovima, igrama i muzici

Mogućnost kačenja zvučnika na zid - prednji, centralni i zadnji zvučnici imaju rupu sa navojem, koja daje mogućnost kačenja na zid.

3D stereo režim - dozvoljava sistemu da konvertuje dvokanalni stereo u surround zvuk jednim pritiskom na dugme.


Specifikacija:

 • Sledeća strana

Galerija slika

 • Test: Logitech Z-906 5.1 sistem zvučnika
 • Test: Logitech Z-906 5.1 sistem zvučnika
 • Test: Logitech Z-906 5.1 sistem zvučnika
 • Test: Logitech Z-906 5.1 sistem zvučnika
 • Test: Logitech Z-906 5.1 sistem zvučnika
 • Test: Logitech Z-906 5.1 sistem zvučnika
 • Test: Logitech Z-906 5.1 sistem zvučnika

Tagovi: 5.1, dolby, dolby digital, dts, logitech, surround, thx

Ne propustite