Asus i MSI pokazali prve Z68 ploče

Prve Z68 ploče su otkrivene na CeBITu i one dolaze iz Asusa i MSI i to modeli Asus P8PZ68-V Pro i MSI Z68A-GD80. Prodajna tačka oba proizvoda bi trebalo da bude overklok mogućnosti ali ipak možete i dalje da koristite Intelovu integrisanu grafiku što bi možda moglo postati privlačno u kombinaciji sa LucidLogix Virtu softverom.

 

 

Asus P8Z68-V Pro izgleda kao Asus P8P67 Pro model ali sa različitim I/O rasporedom pozadi. Ploča ima tri 16x PCI Expres slota, iako drugi radi samo u dual 8x modu kad se dve kartice stave za rad. Ploča takođe ima dva 1x PCI Expres slot kao i PCI slot. Ostali konektori na ploči su dva SATA 6Gbps porta, četiri SATA 3Gbps porta i tri pin zaglavlja za do šest USB 2.0 portova, dva USB 3.0 porta, SATA port, Gigabit Ethernet priključak, DVI, HDMI i D-sub konektor, 7.1 kanalni audio sa optičkim S/PDIF izlazom kao i Bluetooth.

 

MSI Z68A-GD80 model je gotovo identičan Asusovom P8Z68-V po rasporedu slotova. MSI je međutim dodao i treći SATA 6Gbps konektor. Ploča takođe poseduje i blok za očitavanje napona kao i četiri USB 2.0 porta, dva USB 3.0 porta, PS/2 port, eSATA 6 Gbps port, FireWire port, dual Gigabit Ethernet, DVI i HDMI port kao i 7.1 kanalni audio sa optičkim S/PDIF izlazom. Obe kompanije su i ranije radile sa LucidLogix pa ovaj Virtuov softver treba očekivati kao deo pakovanja.

Izvor: VR-Zone

Tagovi: Matične ploče - Asus, Matične ploče - MSI, ASUS, MSI, Intel Z68, Intel

Ne propustite

Trenutno nema sadržaja.